Klassieke kozijnen, ranke ramen,
stijlvol staal, Simply Steel

Simply Steel is specialist in staal op maat. Staal is een materiaal dat oud en nieuw tegelijk is. Simply Steel is u graag van dienst met stalen puien, stalen kozijnen, stalen (taats) deuren en ramen bij verbouwing, renovatie en nieuwbouwprojecten. U bent verzekerd van een eindproduct op maat, in elke vorm, afmetingen vakverdeling. De stalen puien van Simply Steel worden stuk voor stuk in Europa geproduceerd, onder optimale ambachtelijke productieomstandigheden. Kwaliteit verzekerd dus.

Van concept tot oplevering: het gehele traject in één hand


Belangrijk voordeel is dat Simply Steel, naast de productie, het gehele traject voor u kan regelen:

  • maatvoering en tekenwerk
  • productie
  • afwerking van het staal (grondlaag en/of poedercoating)
  • montage
  • glaslevering (isolatieglas en/of veiligheidsglas) en glasmontage

U heeft dus van begin tot eind één aanspreekpunt.

Restauratie

In geval van restauratieprojecten kunnen we in overleg met u bezien of het mogelijk is ter plaatse te restaureren of dat er nieuwe stalen puien in oude uitvoering noodzakelijk zijn. Al dan niet in combinatie met isolerend Monumentenglas, authentiek in beeld, comfort binnenshuis.

Staal: klassiek & modern in één

Het is klassiek en modern tegelijk. En het is robuust en sierlijk in één. Staal. Staal is een materiaal dat terug is van weggeweest. Veel gebouwen uit de periode van 1920 tot 1940 bevatten stalen ramen en puien. Bekende architecten zoals Dudok, Duiker en Peutz maakten er goede sier mee.

Architecten kiezen voor staal
Het staal van vandaag combineert de elegantie van vroeger met de eisen van vandaag. Met z’n veelzijdige, ranke vormgeving sluit staal prima aan bij de hedendaagse bouwstijlen in renovatie en nieuwbouwprojecten. Het materiaal is sterk, duurzaam, ambachtelijk en onderhoudsarm. En toepassing van staal geeft ontwerpen meer karakter en meer cachet, veel architecten werken dan ook (weer) met stalen puien, deuren en ramen.

Toepassingen

Staal biedt u ruime toepassingsmogelijkheden. Van stalen puien tot ramen en deuren, van trapleuningen tot balkon en entreehekken. Elk product kan geheel naar uw wens of die van uw architect worden gefabriceerd. Simply Steel biedt u het gemak van een grote variatie aan standaard metalen profielen. Met die stalen profielen als basis kunt u uw fantasie de vrije loop laten voor stalen puien, deuren, ramen, de vlakverdeling in glas of andere materialen etc.

Staalprofielen
Simply Steel biedt u ook warmgewalste stoeltjesprofielen, replica’s en overige toepassingen. Ook veel andere staal profielen zoals Jansen profielen, Hop profielen, samengestelde puien in hoekstaal en T-staal. En uiteraard combinaties van bovenstaande stalen profielen, al dan niet voorzien van isolatiemogelijkheden.

Simply Steel levert:

Stalen binnenpuien

Stalen buitenpuien

Trappen & hekwerken

Serres & daklichten

Accessoires & meubels

Afwerkingen