fbpx

 

Minder kosten, minder spullen en vooral minder moeten. Daar dromen we allemaal toch wel eens van? ‘Simplify your life’, een levenstijl die steeds meer mensen inspireert om minder te kopen, minder te willen ‘hebben’ en in sommige gevallen kleiner te wonen. Het verklaart de opkomst van tiny houses: kleine huisjes gebouwd en bewoond om een eenvoudiger leven te leiden en een kleinere ecologisch voetafdruk achter te laten.

Tiny houses staan vaak op bijzondere plekken omringd door prachtige natuur. Er wordt veel aandacht besteed aan het ontwerp. Het wordt niet ontworpen met het oog op verkoopwaarde, maar op woongenot. Een tiny house is een afspiegeling van de bewoner. Dit geldt ook voor het ontwerp van Marie Prunault die van haar opdrachtgever de vraag kreeg voor een tiny house. Het resultaat: twee tiny houses met ‘black-barn’ uitstraling in het midden van een prachtige tuin met Japanse invloeden.

Een tiny house met prachtige doorkijk naar buiten door stalen gevel

De tiny houses zijn ontworpen voor twee vrienden en bij gelegenheid voor hun gasten. Voor feestjes, fun, retreats en ontspanning. Om te kunnen ontsnappen aan hun dagelijkse bezigheden. Bij het ontwerp van de huisjes en de tuin is gebruik gemaakt van Japanse elementen. Vandaar de naam ‘Niwa Asobi’, wat ‘garden games’ betekent. Het buitenleven staat centraal. En dat maakt het gebruik van de stalen puien van Simply Steel zo interessant.

Tiny house met glazen pui om buiten naar binnen te halen

Met een stalen pui en veel glas als gevel haal je buiten naar binnen. Ondanks de kleine ruimte in een tiny house blijft het ruimtelijke gevoel behouden. Het geeft je het gevoel buiten te leven. Ook voor de binnenruimte zijn stalen puien en deuren een goede oplossing. Er kunnen kleinere ruimtes gecreëerd worden zonder in te hoeven boeten op de ruimtelijkheid. Het slanke stalen profiel en het glas zorgen voor doorkijk en lichtinval.

Tiny house met glazen gevel en stalen buitenpui

Wil je meer weten over de tiny houses en project ‘Niwa Asobi’ van Marie Prunault? Klik dan hier.

Of meer inspiratie opdoen over tiny houses? Bekijk ons Pinterest bord.

PS. We snappen dat we niet morgen allemaal onze comfortabele woning achter ons laten om in een zelfvoorzienend tiny house te gaan wonen. Maar wij vinden het een mooi gedachtegoed om ons door te laten inspireren. SIMPLIFY OUR LIFE?!