Duurzame slanke stalen kozijnen
Simply Steel in het exterieur

Een stalen buitenpui van Simply Steel in je gevelontwerp zorgt voor een maximale lichtinval in woning of bedrijfspand. Staal is een sterk en stijf materiaal. Sterker dan de aluminium alternatieven wat een slank profiel en een groot glasoppervlak mogelijk maakt. Het brengt buiten naar binnen, het hele jaar door. De geïsoleerde stalen kozijnen worden altijd op maat gemaakt. Afmeting, indeling en vakverdeling kunnen zelf bepaald worden.

Inspiratie stalen buitenpuien

Inspiratie stalen serres & daklichten

Keuze uit diverse ramen en deuren

De stalen kozijnen kunnen zelf samengesteld worden. Combineer de verschillende types ramen en deuren tot jouw gewenste kozijn. Een enkele draaideur, dubbele deuren, wel of niet gecombineerd met vaste zijlichten. Een vast kozijn, een draairaam, kiepraam of stolpraam. Ronde en getoogde stalen kozijnen, naar binnen of naar buiten draaiend. Gecombineerd met het gewenste hang- en sluitwerk. Alles is mogelijk.

Stalen puien voor renovatie en nieuwbouw

De geïsoleerde stalen kozijnen zijn zowel modern als klassiek toe te passen. Ze zijn geschikt voor renovatie van monumentale panden, jaren ’30 woningen, woonboerderijen en lofts in industriële gebouwen of oude pakhuizen. Maar ook voor nieuwbouwwoningen of -panden zijn de geïsoleerde stalen kozijnen geschikt. Ze voldoen aan het moderne wooncomfort, aan de actuele milieueisen en aan de klassiek industriële look van nu.

Het juiste glas voor optimale isolatie

Voor een optimale thermisch isolerende werking maken we bij de geïsoleerde stalen kozijnen standaard gebruik van dubbel glas HR++ 33.1 gelaagd met 15/20mm thermische zwarte spouw (331 – 20 – 331). Letselveilig aan binnen- en buitenzijde (volgens NEN 3569 2018 bouwbesluit). De stopvoeg is ca. 20mm. Door de zwarte spouw is er geen contrasterende aluminium strip tussen de beglazing. Andere glassoorten zoals triple glas, HR +++, geluidswerend glas en monumentenglas zijn ook mogelijk. Voor een nog betere isolatie.

Simply Steel Isolated in het kort:

  • zeer goede milieubeoordeling: profiel behoort tot beste keuzes DUBOkeur
  • uitstekende isolatiewaarden: ucw-waarde kozijn ca. 1,65 W/m2 K* (uf-waarde profiel 1,9 W/m2 K)
  • standaard met HR++ glas (u-waarde 1,2 W/m2 K) en zwarte thermische spouw passend bij het staal
  • duurzaam én esthetisch: aanzichtbreedten van slechts 20 – 47 mm
  • ook de geïsoleerde stalen deuren hebben een slank profiel door ons eigen aangepaste profiel
  • langere levensduur dan de meeste buitenkozijnen, zoals houten en aluminium kozijnen, door het sterke en stijve staal en de gelaste (hoek)verbindingen
  • goede akoestische isolatie (geluidswerend) door de hoge massa van het staal
  • staal is inbraakwerender dan andere materialen
  • voldoet aan de actuele normen, zoals CE norm EN 14251-1 en de eisen uit het bouwbesluit

*bij een raamkozijn van 1500 x 3300 mm met HR++ glas

De stalen producten van Simply Steel:

Stalen binnenpuien

Stalen buitenpuien

Trappen & hekwerken

Serres & daklichten

Meubels & accessoires

Neem contact op