fbpx

De showroom van architectenbureau Kabaz is gevestigd op één van de mooiste plekken van Laren, aan de Brink 9. In eerste instantie betrof het gebouw geen architectonisch hoogstandje, maar na een grondige verbouwing in samenwerking met Simply Steel is het Gooi een parel rijker. De voormalige garage werd omgetoverd tot een inspiratie -atelier in Metropolitan Luxury stijl. Hier kan iedereen zien wat er mogelijk is op het gebied van architectuur, interieur en wonen.

Bertram Beerbaum (links) van (interieur) architectenbureau Kabaz en Arjan Estié van Simply Steel

We spreken Bertram Beerbaum van (interieur)architectenbureau Kabaz en Arjan Estié van het Bodegraafse bedrijf Simply Steel in de zonnige achtertuin van het inspiratie-atelier. Met een graffitischildering op de muur van ontwerpers Le Corbusier, Arne Jacobsen en Frank Lloyd Wright past de tuin prima bij het industriële, markante pand. Met dit nieuwe atelier kan het bureau zijn klanten nóg beter van dienst zijn. Geïnteresseerden kunnen sinds 30 januari inspiratie opdoen in de modelwoning om meteen te zien dat Kabaz heel wat in haar mars heeft op het gebied van interieur en styling. Voordat de opening plaats kon vinden, werd het voormalige garagepand flink onder handen genomen. Er zaten nog overheaddeuren en verlaagde plafonds in. Alles was erg gesloten. Door de plafonds eruit te halen en de deuren te vervangen door stalen kozijnen, ontstond al snel een heel ander beeld. “Met grote gebaren kun je snel resultaat boeken”, zegt Bertram. “Iedereen die hier komt, niemand uitgezonderd, heeft het over de puien. Je kijkt dwars door het pand heen. Daar leent het zich ook uitzonderlijk goed voor.” Voordat de puien zichtbaar werden, was het pand van Kabaz helemaal ingepakt, vertelt Arjan. “Je zag dat mensen nieuwsgierig waren naar wat eronder zat en wat er ging gebeuren. Toen het effect van de verbouwing zichtbaar werd, was er echt een wow-moment.”

Het beste advies De metalen kozijnen en deuren zijn afkomstig van Simply Steel, waarmee Kabaz veelvuldig samenwerkt. Onlangs ontwierp Bertram samen met Simply Steel een reeks deuren onder het merk Bertram Beerbaum. Het produceren van een stalen deur of pui is geen sinecure, vertelt Arjan Estié. Dankzij de jarenlange ervaring van zijn bedrijf weet hij als geen ander hoe het materiaal het beste toe te passen is. “In overleg met de klant bekijken we wat de mogelijkheden zijn en hoe de vraag van de klant het beste technisch in te vullen is. Metaal is een bewerkelijk materiaal. Dat kun je niet zomaar plaatsen. Daarom leveren wij altijd maatwerk.’

Kabaz en Simply Steel hebben dezelfde passie en enthousiasme voor het vak. Dat is voor Kabaz een voorwaarde om met een ander bedrijf samen te werken. “Ons team kan een woning ontwerpen, inrichten en stylen. We hebben een goede band met bedrijven waarmee we graag samenwerken. Aan onze partners hebben we gevraagd wat zij zouden willen laten zien. Hier laten we die producten zien op een manier waarop het volgens ons goed in het interieur past”, vertelt Bertram. Hij benadrukt dat mensen nooit verplicht zijn om met diezelfde partijen samen te werken. “Uiteindelijk zijn wij een creatieve dienstverlener. We geven advies en zijn niet dwingend in hoe het moet. We willen samen met mensen iets moois maken.”

Tekst: Desiree Pennings Fotografie: Joris Croese

Bronbericht