fbpx

The Campo Loft op Ibiza. Een echte plek voor design liefhebbers.

De Nieuw verandert een vervallen atelier en opslaggebouw in de noordelijke heuvels van Ibiza, Spanje, in een off-grid guesthouse met de sfeer van het eiland.

Toen interieurarchitect Jurjen van Hulzen van The Nieuw en Ibiza Interiors dit 100 jaar oude pakhuis tegenkwam, verkeerde het in vreselijke staat: het ontbrak aan elektriciteit, water en riolering, en alleen de muren en delen van het dak kan worden geborgen. Het ontwerpteam zag echter het potentieel van het gebouw en zijn omgeving en ontwikkelde het tot een guesthouse en een showcaseproject ontworpen door en voor design liefhebbers. Voor de stalen kozijnen is een mooie samenwerking met Simply Steel ontstaan.

Vroeger: de werkplaats en het opslagmagazijn waren in verval geraakt. Alleen de buitenmuren en een deel van het dak waren te redden.

De wanden en delen van het dak zijn origineel voor de structuur. Jurjen heeft gekozen voor nieuwe, slanke stalen ramen en openingen van Simply Steel.

Campo Loft is een mix van industriële architectuur en de natuurlijke materialen in de omliggende valleien. Het is een hedendaagse residentie waar contrast een grote rol speelt – oud en nieuw, strak en rustiek, licht en donker, ruw en zacht.

Eenvoudige geometrie, natuurlijke materialen en grote openingen die samengaan met de omliggende bergachtige uitzichten creëren een eigentijds toevluchtsoord om te ontspannen en tot rust te komen.

Inheemse aanplant, geschikt voor het warme klimaat, omringt de eenvoudige massa. De blauwe lucht is een krachtig contrast met wit gestuukte muren.

De traditionele architectuur van Ibiza blijft behouden, geaccentueerd door nieuwe staalelementen van Simply Steel, modern meubilair en kleurrijke kunstwerken. Stalen structuur contrasteert met het rustieke houten dak. Er zijn overal eenvoudige en lokale bouwmaterialen gebruikt: betonnen vloeren, met krijt en modder gepleisterde stenen muren en ‘sabina-balken’ gemaakt van bomen die op het eiland groeien.

Op slechts 861 vierkante voet omarmt het pension de mediterrane omgeving en het ongelooflijke uitzicht op de bergen. De open woonkamer met twee slaapkamers en één badkamer is compleet met een eigen terras en een zwembad. Het is een privé stukje paradijs, ideaal om te ontspannen en tot rust te komen.

Het huis, gelegen in een afgelegen bergveld in het ruige noorden van Ibiza, omarmt zijn uitzicht op de bergen, het mediterrane klimaat en de wortels van Ibiza.

Bekijk hieronder een impressie van het interieur. Natuurlijke materialen mengen zich met modern meubilair en strakke stalen kozijnen in deze unieke loft. Het resultaat van een prachtig design en een mooie samenwerking met Jurjen.